FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Maren Aurora Våge og Electric Entertainer, supre representanter for Norge!


Bronsemadalje til Maren Aurora og Electric Entertainer
Oppdatert: 18/08-2012
Tekst: Tonje Reiten, foto: Gro Vge

Med dobbelseier i CCI*, bronse i Baltisk mesterskap for ponni og bronse for lag yr/junior, ble Baltisk mesterskap på Starum en suksess for Norge.

Bronse-Maren

Mest imponerende var Maren Aurora Våge sin bronsemedalje med den hjemmeavlede ponnien Electric Entertainer. Etter en femteplass etter dressuren, kun noen tidsfeil i terrenget og en feilfri runde på sprangbanen, kunne 13 årige Maren Aurora ta imot bronsemedalje. Det er imponerende å se hvor samspilt og lett Maren rir 12 år gamle Electric Entertainer. Maren kom til Starum med mål om å ha det moro, og kunne reise derifra som beste norske deltager i Baltisk mesterskap!

Dagens nedtur ble det da lederen i ponniklassen etter dressur og terreng, Emilie Røynås med Larsens Pony, måtte trekke seg før veterinærvisningen. Emilie blir 16 år i år og dette var dermed deres siste Baltiske mesterskap sammen. Det hadde fortjent en bedre skjebne. Nå håper hele feltrittsnorge at Larsens Pony er raskt tilbake på konkurransebanen og at de sammen kan forsvare norgesmesterskapstittelen fra 2010.

Dessverre sprakk det norske laget da Emilie måtte trekke seg og Martine O. Strømsnæs ble eliminert i terrenget i går.

De to andre ponniekvipasjene som kom til start i dag var Åsne Aschjem og Amaretto og Nathalie Høiseth Slettemoen med Kingsland Little Wolf. Amaretto og Åsne ble dessverre eliminert etter for mange stopp og den til vanlig sikre sprangekvipasjen Nathalie og Kingsland Little Wolf pådro seg 34 straffepoeng. Viktigst for disse jentene er likevel at de er en stor erfaring rikere og vi gleder oss til å følge dem videre.

Caroline + Amichella= Seier!

Dobbelt seier til Norge! Hvem hadde trodd det? Caroline Olsen med Amichella holdt hodet kaldt og red i mål med ett riv og noen få tidsfeil i dagens sprangkonkurranse. Caroline lå på andre plass etter dressuren, avanserte til første etter ett feilfritt ritt i terrenget og holdt den plassen etter dagens sprangprøve. Utrolig morsomt at Caroline, som kommer fra Gjøvik, presterer så bra på hjemmebane. Caroline hadde ikke rukket å kvalifisere seg til seniormesterskapet i CIC** og startet derfor enstjernes. Noe hun gjorde lekende lett. Det forundrer oss ikke om hun også hadde vært høyt oppe på resultatlistene dersom hun hadde rukket å kvalifisere seg for tostjernes konkurransen. Nå får Caroline imidlertid sjans til å vise at hun er like gode i tostjernes når NM arrangeres på Starum i begynnelsen av september.

Anne Cathrine Sellæg med Qallwesto har ventet lenge på å få full klaff i alle tre disipliner samme helg. Men i helgen klaffet alt! Som så ofte før ledet Anne Cathrine etter dressuren etter en flott oppvisning til nesten 74 %. Anne Cathrine hadde bestemt seg for å "sparke ordentlig på" i terrenget, men fikk likevel 14 tidsfeil. Anne Cathrine er lattermild når hun forteller at hun nok må bli litt strengere med Qallwesto og tempoet.
- Han bukket og pep, og var helt vill på veterinærvisningen i dag. Hele Ground Jury stod og lo! forteller AC, som rundet av konkurransen med en feiende flott nullrunde på sprangbanen og en super andreplass.

Som første uplasserte kom Ellen Kristina Hynne på Rom Tikka. De endte på sine dressurpoeng 64, 4 straff. Det var kun tre ryttere som fullførte på sine dressurpoeng, og Ellen Kristina var altså en av disse.

Både Anne Cathrine, Caroline og Ellen Christina er seniorer.

Debutantene best i laget

Best av de norske deltagerne i Baltisk mesterskap for yr/ junior var mesterskapsdebutanten Ida Møller med fine Corlido. Ida har gjennomført et utrolig mesterskap. Som første rytter på laget og debutant i mesterskapssammenheng red hun til ny persolig rekord i dressuren, et feilfritt terrengritt på hinder og avsluttet med en stødig sprangrunde med ett nedslag. Med dette plasserte Ida og Colido seg på 16. plass og gir nok hønefossjenta ytterligere motivasjon til kommende oppgaver!

To plasseringer bak Ida kom den andre debutanten Anja Ringstad med Patschango. Ida og Anja har fulgt hverandre gjennom hele mesterskapet med lik dressurpoeng og 14 straffepoeng i terrenget. I dag ble Ida imidlertid litt sterkere enn Anja som fikk legge til 12 straffepoeng i protokollen.

Sistemann i laget, Marthe Olsby med Sunshine JD avsluttet et mesterskap som stort sett har vært stang ut med å ri en feilfri runde på sprangbanen.

De tre jentene kunne velfortjent henge bronsemedaljer rundt halsen etter å ha kommet på tredjeplass i lagkonkurransen.

Inger Lise beste norske senior

Fin stil i vannet: Inger Lise Kolby og Kongejordens CalibasI CIC** Baltisk mestarskap for seniorer red både Maren Braastad og Inger Lise Kolby fine sprangrunder. Maren og Moustic de Canta hadde 4 feilpoeng etter ett riv, mens Inger Lise og Kongejordens Calibas var helt feilfrie. Dessverre var det litt for langt frem for at Inger Lise skulle avansere opp til premieplass. Hun endte til slutt på en 12. plass mens Maren kom på 17.

Maren Braastad og Moustic de Canta over et av de flotte terrenghindrene på StarumLink til resultatlistene finner du her

Korrigering: Emilie og Larsens Pony tok gull i NM i 2010, og ikke i 2011 som vi først kom til å skrive. I 2011 var det Ida Jenssen og Gentle Moon som tok gullet i NM for ponni.:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no