HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA


Klappet og klart på Starum
Oppdatert: 18/08-2012
Tekst: Tonje Reiten, Arkivfoto: Mette Sattrup

Ryttere og hester begynner å strømme til på Starum som er vertskap for årets Nordisk/baltiske mesterskap. Arrangøren kan friste med mange flotte nye hinder bygget av hinderbyggingsproffer fra Sverige! Når vi i tillegg vet hvor flinke arrangørene har blitt til å arrangere stevner, bør rytterne være mer enn motiverte til å komme i gang!

Starten går i ettermiddag klokka 1600 med veterinærvisning, etterfulgt av dressur i morgen, terreng på lørdag og sprang på søndag. Ca 90 ekvipasjer er meldt med OL og Badmintondeltager Magnus Gällerdal og OL deltager Katrin Nordling i spissen. Danskene stiller med rutinerte Mia Hastrup og Odin som har gjennomført en rekke trestjernes stevner.

Det skal med andre ord bli mye å bryne seg på for våre to seniorer som stiller i CIC** Baltisk mesterskap for seniorerer. Inger Lise Kolby med Kongejordens Calibas kommer til Starum med mye selvtillit etter en fin feilfri runde i København CIC** for 14 dager siden. På telefon torsdag formiddag sier Inger Lise at de få hindrene hun har sett ser kjempe fine ut og at Calibas kjentes fin ut på dressurtreningen onsdag. Hun er likevel litt usikker på dressurformen da Calibas har måtte ta det litt med ro etter en lett skade han pådro seg i København.

Den andre senioren til start for Norge er hjemmerytter Maren Braastad med terrengmaskinen Moustic de Canta. Maren har tidligere hatt store fremganger på hjemmebane, da på andre hester, men vi krysser fingrene for at Maren også i år vil bli å se på premielista.

Dessverre klarer ikke Norge å stille mer enn to seniorekvipasjer til start og noe lag blir det derfor ikke. Det er et stort varsko at vi er så få ryttere at et par skadde ryttere og hester gjør at vi ikke klarer å stille lag.

I CCI* med innlagt Baltisk mesterskap for jr/yr stiller vi med lag bestående av Ida Møller, Anja Ringstad, Stine Hoff og hjemmerytter Marthe Olsby. De to sistnevnte må nok tåle presset som de to rutinerte rytterne i laget, og det blir spennende å følge de to internajonalt debuterende jentene Anja og Ida.

I tillegg stiller Norge med flere spennende ekvipasjer i CCI*. Anne Cathrine Sellæg rir begge sine hester, Qallwesto og Diamond Diaz, og burde etter to dobbeltseiere ha mye selvtillit med på turen! Ingeborg Berven Sundt rir fine Mancini M, som har mye kapasitet og kan nå høyt opp. Caroline Olsen på Amichella var en håndsbredd fra å kvalifisere seg til seniormesterskapet. Nå stiller hun i stedet til start i CCI* og kan nå langt opp på resultatlista om hun viser dressur på nivå vi vet hun kan.

Dessverre får vi ikke se de to fine seksåringene Sir Cisco og Leopold som gjorde rent bord i CCI* i Gärds St. Hans helgen. Sir Cisco er allerede ferdigkvalet til høstens store mål; Unghest VM og Bundeschampionatet i Tyskland. Hingsten har fått en velfortjent ferie før oppkjøringen til høstens store stevner starter. Hans Bauer velger å spare Leopold fra en lang enstjernes.

Heldigvis for norsk feltritt ser det lysere ut på ponnisiden enn på seniorsiden! Det er mange år siden vi har hatt en så stor og velridende ponnigjeng med i et Baltisk mesterskap. I tillegg til Martine Furuseth, Martine O. Strømnæs, Maren Aurora Våge, Nathalie Høiseth Slettemoen og Emilie Røinås klarte Åsne Aschjem med Amaretto å kvalifisere seg i tolvte time. Dessverre har vi hørt at Martine Furuseth sin ponni har slitt litt med helsa, men vi håper den er klar til start i morgen da Martine og Locksley er et av våre sterkeste kort.

Spennende er det også med Maren Aurora som med sine 13 år kan få oppleve å ri hele fire baltiske mesterskap på en og samme ponni!

I tillegg til internasjonale klasser blir det arrangert najonal 90 og 100 cm samt Lett ponni. Det er henholdsvis 14, 19 og fem ekvipasjer i disse klassene. I 100 cm er det morsomt å se at Maren Braastad skal starte Carum Carvi igjen etter et lenger skadeopphold. I 90 cm dukker Caroline Bergstrøm opp med Irco Mina. Caroline har den siste tiden kun satset på sprang, men vi håper at hun nå planlegger et aldri så lite comeback til feltrittssporten! I Lett ponni er det spennende å se om den nye ekvipasjen Ida Amamlie Jenssen og Black II fortsetter suksessen fra Gardermoen forrige helg der de vant sin debut sammen.

Feltritt.com oppfordrer alle feltrittsinteresserte til å møte opp på Starum og se den kanskje mest meritterte CIC** klassen som er arrangert på norsk jord!:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no