HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Gulljentene - fra venstre Emilie Røinås, Maren Braastad og Tonje Reiten


Ble norgesmester på hjemmebane
Oppdatert: 28/01-2010
Tekst: Red.*

Det ble gull på hjemmebane, da Maren Braastad og Celini, Starum Hestesportklubb, søndag 13. september tok NM-gull i klassen for junior/unge ryttere. Ekvipasjen lå i tet allerede etter dressuren, og 2,4 straffepoeng for overskreden tid i terrenget svekket ikke ledelsen. Maren tok seieren både i den åpne CNC* klassen og i mesterskapsklassen. Tonje Reiten, (DOR) og Ekras Lou Lou tok gullet i seniorklassen, mens Emilie Røinås (13) og Larsens Pony kunne ta med gullmedaljen i ponniklassen hjem til Vennesla.

Været ville det vel denne gangen!


Sola kastet sin glans over Mjøsbygdene da de NM-klare ekvipasjene endelig kom til start, to uker etter terminlistens opprinnelige tidsskjema. Men bedre sent enn aldri for de i alt 23 ekvipasjene som var møtt fram.

I motsetning til tidligere stevner i år, var det et hyggelig antall startende som kom i mål innenfor optimaltiden på terrengprøven. Mange var det også som red feilfritt på hinder i terrenget. I NM-klassen for junior/unge ryttere, ble dressuren den avgjørende faktor, mens det i seniorklassen ble feil på sprangprøven som ble utslagsgivende for rekkefølgen på medaljeplassene.

Tonje Reiten (DOR) og Ekras Lou Lou, som for to uker siden startet trestjerners feltritt i Sverige, sikret seg NM-gullet i seniorklassen med en total poengsum på 54,2. Det var ikke dressuren med sine 63,89 % som sørget for seieren, men etter en nullrunde på sprangbanen og et feilfritt ritt i terrenget, både på tid og hinder, ble det også en annenplass i den åpne CNC* klassen.

Marianne Tingbø/Apache, (HRRK), lå i tet etter dressuren, men åtte feil på sprangbanen sendte henne ned på en foreløpig fjerdeplass. Ekvipasjen endte på 57,2 poeng og med det sølv i klassen etter en feilfri runde i terrenget. Inger Cathrine Bugge/Bacardi (JARL) fulgte tett etter med 57,3 poeng totalt og bronse.

Karna Solberg red til sølv med Rodrigo II


I klassen junior/unge ryttere red Karna Solberg/Rodrigo II, (DOR), feilfritt på hinder både på spranbanen og i terrenget, og med 53,75 % for dressuren og kun 1,6 feilpoeng i terrenget ble det sølv. Henrikke Johnsen/Odysmer, (FHALD), har mange gode meritter å se tilbake på denne sesongen. Med 40 straffepoeng i terrenget og fire feil på sprangbanen, hjalp det ikke med nest best dressurpoeng i klassen - og Haldenjenta, som sist år vant klassen, fikk i år med seg bronsemedaljen hjem.

Dressurdommer Hege Trulsen, internasjonal feltdressurdommer, var imponert over nivået på dagens norske feltrittryttere. De var helt på høyde med det man så i internasjonale klasser, mente hun.

Terrengbanen var ca. 500 meter kortere enn den var da det sist ble arrangert CNC* på Starum. Banebygger Johan Fahlberg begrunner avkortningen med at det denne gangen ikke i like stor grad var kondisjonen som skulle testes. Nå var det evnen til å ri fort og fornuftig som ville avgjøre, sa han, og viste til galoppetappene og en del svinger i banen. Teknisk Delegat Hans Bauer kunne meddele at terrengbanen var omhyggelig målt så optimaltiden skulle være så korrekt som mulig. Resultatene tilsier at han lyktes godt med det arbeidet han og hans medarbeidere hadde lagt ned i terrenget, både for de yngste og de mer erfarne rytterne.

Karina Risvåg, (ULLE), og Rodrina Marco lå godt an da de dessverre fikk fall på siste hinder. Rytteren pådro seg hjernerystelse, men heldigvis ikke alvorlige skader. Uhellet medførte nærmere en times ventetid for de to ekvipasjene som allerede i løypa, samt for resten av de startende i klassen. Behandlingen av en innlevert protest, som forøvrig ikke ble tatt til følge, gjorde også sitt til at det ble en lang stevnedag før medaljer og rosetter og "Ja, vi elsker" satte en verdig avslutning på et velarrangert NM.

Suveren NM-seier i ponniklassen

Emilie Røinås red best og ble norgesmester i feltritt for ponni


Emilie og Larsens Pony red til 68,73 % på dressuren, og med feilfri runde både på sprangbanen og i terrenget, beholdt de ledelsen i hele mesterskapsklassen med 46,9 poeng totalt. Det skilte 16,4 poeng til sølvet, som gikk til Sara Benedikte Asdal, Ullensaker Rideklubb. Hun red seg opp fra en foreløpig sjetteplass etter dressuren og endte med 63,3 poeng. Martine Furuseth, også fra Ullensaker, tok bronsen med 66,2 poeng.


Sara Benedikte Asdal/Birkelund's Fantasy, (ULLE), red til sølv

- Banen var fin, ikke veldig vanskelig, sa tretten år gamle Emilie. Og resultatene tilsier at flere sikkert var enig med henne i den vurderingen.


Gentle Moon med rytter Martine Furuseth, (ULLE), tok brosjemedaljen i ponniklassen

:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no