HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA


 

Kathinka Mohns hjerte banker for galoppsporten. Snart skal hun jobbe med hest p full tid som generalsekretr i Norges Rytterforbund. (foto: Mette Sattrup)


NRYFs nye leder rir i topunkts sits
Oppdatert: 03/04-2011
Tekst: Red.*

Advokat Kathinka Mohn overtar som generalsekretær i Norges Rytterforbund. Dressurrytteren Kjell Myhre har sluppet tøylene, og snart står en ny rytter klar til å stige opp. Om salen og sitsen er lettere, har den tidligere galopptreneren stor faglig tyngde i de korte stigbøylene. Møt Kathinka Mohn her på feltritt.com.

Vi kjenner alle noen som i sommersesongen bare en tur i Frognerbadet før jobb. Kathinka Mohn, påtroppende generalsekretær i Norges Rytterforbund, tilhører den gruppen som et par ganger i uken, året rundt, bare ri en tur på Øvrevoll før hun drar på kontoret.

- Tror ridningen er det siste jeg gir slipp på. Hestelivet er fantastisk, sier Kathinka. Hun må opp før fem for å rekke morgenturen på hesteryggen.

Kulda biter i kinn og fingre, det er minus tjue og fortsatt mørkt når feltritt.com møter den kommende lederen for rytterforbundet. Hun er på hjemmebane og har allerede satt seg i salen på en treåring, klar for et par runder på sandsporet.

Hun liker fart og spenning, den tidligere galopptreneren. (foto: Mette Sattrup)


- Hesten har løpssko så vi får ta det litt forsiktig, forklarer Kathinka fra hesteryggen, godt ikledt varmedress, hjelm og refleksvest. Flerbarnsmoren har sikkerheten i orden - så langt det er mulig med hest.

Galoppsporten har hun hatt et lidenskapelig forhold til siden 18-års alderen. Men allerede som 10-åring begynte Kathinka på rideskole, noe hun ønsker at alle unge skulle få muligheten til, særlig jenter;

- Jeg vil jobbe for å muliggjøre at enda flere barn og unge skal få sjansen til å ri. Samspillet med hest og mestringen i det å holde på med et så stort dyr, er svært betydningsfullt. Alle jenter burde ri! Det blir du tøff av, og det er det viktig å ha med seg i voksenlivet. Jobber du med hest kan du ikke bare legge deg ned, du må opp og stå! Dette er det viktig å synliggjøre, sier Kathinka, og legger til at i hestemiljøet hører man sjelden noen syte eller klage.

- Alle jenter burde ri! Det blir du tff av, sier den nye generalsekretren i Norges Rytterforbund. Selv har hun ridd mange tffe ritt p vrevoll. (foto: Mette Sattrup)


Den tidligere galopptreneren har en allsidig tilnærming til hest; Hun har vært innom både islandshest og kjøring, foruten feltritt;

- Jeg hadde en steeplehest som ikke kunne gå løp lenger, så da ble det til at jeg red feltritt med den et par sesonger. Kjempegøy! Full fart!, sier hun med et stort smil, og avslører at hun har et spesielt forhold til fart og spenning.

- Hindersporten er jeg veldig glad i, hekkeløp og steeple chase er kremen av sport, sier Kathinka.

- Betyr det at du vil ha et spesielt godt øye til feltrittsporten?, spør vi, med et aldri så lite håp om å komme noen hakk høyere opp på prioriteringsstigen når midler skal fordeles de kommende årene.

- Jeg kommer ikke til å behandle de ulike grenene forskjellig, svarer juristen bestemt. Hun har lang erfaring i forhandlinger fra sitt arbeid som advokat og forhandler i en arbeidstakerorganisasjon og ser en veldig interessant sammenheng mellom politikk, administrasjon og frivillig arbeid. At hun i tillegg kjenner hestemiljløet godt, er ingen ulempe når hun over nyttår tiltrer i stillingen. Selv har hun ingen tidligere relasjoner til NRYF.

- Nr du driver med hest m du opp og st, sier Kathinka. Selv er hun oppe i otta for rekke ri fr jobb. (foto: Mette Sattrup)


- Hva ser du som den største utfordringen ved din nye arbeidsplass? spør vi når hesten er tilbake på boks.

- Den største umiddelbare utfordringen blir å skaffe seg en oversikt over hele dette puslespillet som forbundet favner. - Hva skjer? - Hva handler det om? - Hvor er det mer å hente?... for det er det alltid, sier Kathinka, idet hun legger det etterlengtede dekkenet over den hutrende fullblodshesten.

- I Sverige er kommunene sterkt engasjert i rideskoledriften. Er det noe du kunne tenke deg å få til her i Norge også?

- Jeg har ikke veldig konkrete planer om det, men kan godt tenke meg å videreføre eller opprette et samarbeid med kommunene, svarer den kommende forbundslederen.

- Rytterforbundet skal synliggjre hvor flott ryttersporten er, mener Kathinka. (foto: Mette Sattrup)


Blekket i pennen er stivnet av frost når vi går fra uteboksen og inn i stallen til galopptrener Cathrine Erichsen. På salrommet henger hodelagene på rad og rekke, salene likeså. Her er orden i sakene.

- Hvordan ønsker du at NRYF skal bli oppfattet?

- Internt; administrasjonen skal serve alle tillitsvalgte og medlemmer og gi dem de tjenester de etterspør på best mulig måte.

- Eksternt; fremstå som en god ambassadør for sporten, synliggjøre hvor flott ryttersporten er. Skape et godt omdømme så man får blest om sporten.

Med ett står Kathinka klar til å gå. Jobben venter, både dagens dont og morgendagens utfordringer. En liten, stor organisasjon venter på sin nye leder, men de ukentlige rittene på Øvrevoll vil sørge for at hun beholder bakkekontakten, selv høyt der oppe i ledelsen av hele Norges Rytterforbund.:: Tilbake til forsiden...
1

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no