HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Jenta på laget - Connie Bull og Cezanne rir for Norge ipå Linnesvollen i Drammen til helga


- En ære å representere Norge
Oppdatert: 30/06-2010
Tekst: Red.*

Sprangridning: - Jeg gleder meg veldig, det er en ære å representere Norge og ri med det norske flagget på brystet enten jeg rir på et lag eller som individuell rytter, sier Connie Bull. Lørdag rir hun på det norske laget i FEI Nations Cup of Norway presented by Kingsland.

Torsdag går startskuddet for det 29. Norway Grand Prix på Linnesvollen i Lier. Tirsdag var det hektisk aktivitet på stevneplassen. Mange av rytterne og hestene er allerede på plass, og noen tok seg en lett treningsøkt inne på arenaen. Det var ikke vanskelig å få øye på Connie Bull (35). En rakrygget skikkelse med et stort smil om munnen, ridende på sin vakre skimmel Cezanne 30. Duoen er klar for storstevnet på hjemmebane.

Den rutinerte stilrytteren har ridd på landslaget i en årrekke. Hele 14 år har hun representert Norge som seniorrytter. Det har blitt mange representasjonsoppgaver både med hennes tidligere makker Chesapeak Blue, bl.a.EM og VM, og hennes nåværende superstjerne Cezanne 30, som også er årsaken til avansementet på verdensrankingen.

- Jeg har som mål å komme innenfor topp 250 i år, forteller Connie videre. Og det greier den målbevisste jenta garantert. På den siste rankingen klatret Connie hele 46 plasser, og er nå nummer 272 av 2155 ryttere.

Connie er nå i landslagets A- tropp, og var en soleklar lagkandidat til lørdagens nasjonshopping allerede for en måned siden. Skal man være med på topp-plan kreves det mye av både hest og rytter. Det er trening og atter trening, tøffe konkurranser og lange reiser.

- Man må på en måte ofre alt om skal man være med i toppen. Men ridning er også jobben min. Jeg utdanner unghester ved siden av, noen blir solgt, og det er også en del av jobben. Det er godt å ha fór og utstyrsleverandører som støtter meg, ellers hadde det vært vanskelig å få hjulene til å gå rundt. Jeg elsker å trene og ri konkurranser, og sånn sett er jeg privilegert som kan ha hobbyen min som jobb, smiler Connie.

Connie er også glad for Norges Rytterforbunds samarbeid med Olympiatoppen. - Det betyr utrolig mye. Det er et helprofesjonelt opplegg. Vi har en veldig god lagånd, og vi lærer mye. Blant annet har jeg lært meg å ikke lenger være redd for at det skal komme et riv inne på banen, for det vil det alltid gjøre i denne sporten. Man kan ikke ri feilfritt på alle hester resten av livet. Da ville det ikke vært mange ryttere igjen på konkurransebanen, sier Conne, som veldig ofte leverer feilfritt i de viktige konkurransene.

Landslagskollegaene får mye av æren for fremgangen;

- Det har veldig lærerikt og inspirerende å være med den ”eldre garde” på stevnene. Vi er alltid som et lag. Landslagskollegaene mine betyr veldig mye for meg. Jeg er veldig ydmyk overfor dem, de er 100 prosent til å stole på. Mange av mine prestasjoner er takket være deres støtte, mens Cezanne har vokst med oppgavene han har fått. Han er fortsatt ung i dette gamet, forteller Connie.

Connie om Cezanne 30

- Vi kjøpte Cezanne for to år siden. Han er en stor hest og var litt klumsete. Det tok litt tid før han fant ut av hvordan han skulle gjøre ting riktig. Cezanne er den klokeste hesten jeg noen gang har hatt og er utrolig lærevillig. Han elsker å være på konkurransebanen, og er en super partner som gjør det jeg ber om og litt til. Han har en god arbeidsmoral, nyter det daglige arbeidet og vil prestere da også. Han spiller alltid på lag, kjenner meg godt, og humrer hver gang jeg kommer i stallen.

Flyr høyt og svever langt

Cezanne har fått klengenavnet SAS for sine høye, flotte sprang. Under en konkurranse i Tallinn for to år siden så en italiensk konkurrent den norske ekvipasjen i aksjon og utbrøt: ”Oh my God, this horse jumps like Scandinavian Airlines!”

Morten Djupvik/Bessemeind´s Casino, Stein Endresen/Hoyo de Monterey og Geir Gulliksen/L´Espoir utgjør resten av laget som skal kjempe om seieren i lørdagens nasjonshopping kl.14.00.

:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no