HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA


 

Christine Finnbrten er mnedens portrett i april her p feltritt.com


Lærte å ri av pappa
Oppdatert: 06/07-2010
Tekst: Red.*

- Jeg red mitt første ponniløp på Øvrevoll da jeg var 5 år. Jeg fikk låne Max, en treer ponni som stod på stallen. Jeg lærte å ri av pappa. Jeg var med ham på Øvrevoll hver lørdag og kantret på sandbanen, forteller Christine Finnbråten, 36, bosatt på Stabekk, samboer med Glenn, designer for Moods of Norway og feltrittrytter på observasjonsgruppa. Hun er månedens portrett på feltritt.com.

- Max gjorde samme trikset hver gang; Han stoppet i søndre sving for å spise gress. Det var ikke alltid jeg klarte å holde meg på, men etter hvert var jeg bedre forberedt på påfunnene hans, forteller Christine videre.

Oscar og Christine p vrevoll


- På min femårs dag fikk jeg min første ponni, Shah. Pappa kom ridende inn i hagen og jeg har bilde hjemme der jeg sitter på Shah i hagen med morgenkåpe og bustete hår.

- Siden det har jeg hatt mange ponnier og hester. Min aller første ridelærer etter pappa var Eddie Bull. Han lærte jeg masse grunnleggende ridning av og jeg red sprangridning og ponniløp frem til 1988. Da ble jeg introdusert for feltritt av May Hynne. Hun hjalp meg med å komme igang og jeg ble med til Gardermoen for å trene i terrenget. Siden det har jeg vært bitt av basillen. I 1989 red jeg nordisk på ponnien Carreere og ble nr 9.

- Hvilken av hestene dine har du de beste minnene fra?

I vinnerpaddocken etter ponnilp

- Hvis jeg skal fremheve noen av de hestene jeg har hatt, så er det nok Oscar jeg har de beste minnene fra. Han lærte meg alt. En veldig personlig ponni som ble en del av familien. Han fikk navnet Oscar Finnbråten og han var en utrolig allsidig og snill ponni. Han var utfordrende å ri, overhodet ikke trafikksikker, full av energi og han løp raskest på Øvrevoll. Ikke rart, for han var følgeponni for galopphestene og topptrent på banen. Han var en premieplukker på sprangbanen, så veggen på soverommet mitt var dekket av rosetter. Oscar ble delt mellom Therese, søsteren min og meg, og vi eide han i 25 år. Han ble 33 år gammel!

- Ellers er jeg så heldig at jeg har min aller fineste hest på stallen nå. Lucas er helt klart den beste hesten jeg har hatt. Han gjør alt for meg. Er alltid positiv og yter sitt beste, hvis han ikke ser spøkelser på dressurbanen eller i vannhinderet. Han begynte sin karriere på feltrittbanen for to år siden da jeg kjøpte han og denne sesongen håper jeg at vi skal debutere i tostjerners.

- Når red du ditt første stevne?

- Det tror jeg var på Steinseth og det var et terrengritt på ponnien Oscar. Han elsket det og vi hadde en fin runde.

- Hva er ditt gjeveste minne?

- Det var kanskje det å ri nordisk, å få være med på store stevner. Det var også moro da Therese og jeg fikk sølv sammen i Lag NM i 2003.

- Og din verste opplevelse?

Sprangstevne med Oscar

- Det var nok da mamma og pappa fortalte meg etter en juletrefest at vi måtte avlive Shah. Han var blitt kjørt ned av en skiløper som ikke så ham, så han pådro seg en stygg skade. Det var veldig trist å være sju år akkurat da…

- Hvilke planer har du for sesongen 2010?

- Planer for sesongen er å ri mange fine runder i enstjerners og debutere i tostjerners. Hvis alt går etter planen er en plass på landslaget målet for neste år. Men jeg tar en sesong av gangen. Planene for denne sesongen er satt og nye mål vil bli satt til neste år...

- Hvordan ser du på utviklingen av feltrittsporten her hjemme?

- Det er moro å se at feltritt gror i Norge. Vi har fått flere gode baner takket være feltrittentusiaster rundt om i landet. Det er deilig å slippe å kjøre til utlandet hver gang man ønsker å ri på fine baner. Det er også gledelig å se at terminlisten har så mange flotte stevner i år.

- Feltritt er fortsatt en liten sport i Norge, men vi er så heldige å ha gode baner og kompetanse fra Sverige som får oss her hjemme til å løfte oss. Det ser vi også på nivået. Det er flere og flere som hevder seg internasjonalt, sier Christine Finnbråten. Det blir spennende å følge henne og Lucas framover mot de målene de har satt seg. Og hun vet hva hun går til, for hun har gått noen runder før;

- Nordisk mesterskap feltritt 1989 i Finland, nr 9 og beste norske ponnirytter, LAG NM 2003, sølv, sammen med søsteren min, Therese. NM feltritt 2005, nr 5 med 5- åringen Zam Zalmiak. Denne hesten skulle jeg ta med til VM 05 for unghester, men dessverre brakk den benet i paddock. Jeg tror nok han må ha vært en av få femåringer som har gått NM i feltritt. Han lånte jeg av May Hynne.

- Fra 1998-2004 ble det mange seire med min egen hest Goldsohn i CNC*. Fra 2006-2007 red jeg unghester. Jeg kjøpte blant annet Mount Legend av Marianne Tveter. Sesongene 2007 og 2008 lånte jeg en lovende hoppe av Ane Longva, Farewell's Fortuna. Denne hesten startet jeg og fikk plasseringer med opp til meterklassen i feltritt.

Christine har også deltatt i VM for studenter to ganger.

- Min nåværende hest, Lucas, var svært sparsomt brukt da jeg kjøpte ham i 2008. Han debuterte i feltritt med meg samme sesong. Han gikk sju feltrittstevner -08 sesongen, hvorav fire med plasseringer. Han debuterte i NM 2009 og skal debutere i CNC** i sesongen 2010, en svært lovende hest.

Det blir spennende å følge Christine og Lucas framover.

Christine og Lucas i terrenget:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no