HINDERSKOLEN
Bli med på Hinderskolen med Bjørn Kastenman! Bygg din egen 90 cm terrengbane og få rideveiledning!
 :: Hinderskolen, generell del
 :: Hinderskolen del 1 - Gapahuk
 :: Hinderskolen del 2 - Kulvert
 :: Hinderskolen del 3 - Kulverthekk
 :: Hinderskolen del 4 - Sofa
 :: Hinderskolen del 5 - Oxer
 :: Hinderskolen del 6 - Bord
 :: Hinderskolen del 7 - Trakhener
 :: Hinderskolen del 8 - Oppsprang
 :: Hinderskolen del 9 - Steeplehekk
 :: Hinderskolen del 10 - Trebentbord

FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA


 

I 2013 ble det satt flere rekorder; For frste gang fikk vi i r en nordisk mester i feltritt for unge ryttere; Esther Philippa Nicolaissen. (Foto: Privat)


2013 - Beste sesong i manns minne
Oppdatert: 10/02-2014
Tekst: Red.

Norsk feltritt har i 2013 tatt betydelige steg framover med mange premier i internasjonale stevner og mesterskap. – Et ungt landslag med langsiktig struktur og plan og dyktige landslagstrenere som motiverer, sier feltrittnestoren Anton Granhus. –Et resultat av veldig hardt arbeid fra noen få ryttere som har bestemt seg for å lykkes, sier en ydmyk landslagskaptein Johan Lundin til feltritt.com.

Redaksjonen i feltritt.com vil i forbindelse med suksessesongen 2013 lage en artikkelserie om sesongen som har vært og veien videre. Vi vil intervjue sentrale personer i miljøet og diskutere muligheter og utfordringer på veien mot videre suksess. Dette er første artikkel.

Sportssjef i Norges Rytterforbund, Nina Johnsen, har stilt klare krav til det norske feltrittlandslaget om å bevege seg utenfor komfortsonen og prestere. I år ser det ut som om hun har fått svar på tiltale; Med nesten 20 plasseringer internasjonalt fordelt på senior, ungryttere og juniorryttere, kan norsk feltritt glede seg over den beste sesongen noensinne. Og i tillegg til mange premier kan vi glede oss over flere ´first time´ for norsk feltritt:
- Første norske nordiske mester for ungrytter (YR); Esther Philippa Nicolaissen
- Første gang norsk juniorlandslag i EM; Stine Hoff; Martine Furuseth, Nathalie H. Slettemoen
- Første gang premie i junior EM; Nathalie H. Slettemoen
- For første gang har vi flere ryttere som jevnt tar premier på internasjonale stevner; i Sverige, Tyskland, Danmark, Frankrike og England.

Sportssjefen sier til feltritt.com at hun ennå ikke har fått evaluert sesongen i detalj med landslagsledelsen, men at hun gleder seg over resultatene.
– Det er en ny holdning hvor det ikke lenger er nok bare å delta internasjonalt, rytterne tør å gå ut av komfortsonen og vil også prestere.

Johnsen ser på årets sesong som et resultat av at man har bygget sten på sten over flere år. Flere av rytterne har lagt ned veldig hardt arbeid, og særlig de unge rytterne har et godt treningssystem.

Rytterne og resultatene

Vår gjennomgang av årets internasjonale resultat viser at det i år er flere ryttere som har utmerket seg spesielt i internasjonale konkurranser;
* To seniorer; den unge veteranen Hans Bauer med to seire og plasseringer i fire av sju stevner, tøffingen Inger Bugge med en seier og plassering i to av åtte internasjonale stevner, hvorav to på tostjerners nivå.
* Tre juniorer; radarparet og førsteårsjuniorene Martine Furuseth og Nathalie H. Slettemoen med plasseringer i fem av 13 internasjonale stevner og Yasmin Sanderson med flere gode plasseringer i England.
* Den nordiske Ungrytter mesteren (YR) Ester Philippa Nicolaissen med tre seire og en plassering i seks felrittstevner.
* Ungrytternes lag som tok sølv i nordisk mesterskap; Esther Philippa Nicolaissen, Ida Møller, Stine Hoff og Hilde Eiesland.

Landslagskaptein Johan Lundin sier til feltritt.com at det i år i tillegg til disse er flere gode enkeltprestasjoner av ryttere som neste år kan klare å ta steget ut av komfortsonen. Ikke minst er han spent på de fire juniorene som i år har konkurrert på lett nivå (100 cm) med gode resultater, og håper på fullt lag i junior EM neste år. Lundin er også spent på om flere av ponnijentene kan klare å bryte barrierer og kanskje delta i EM neste år. Videre er det noen ungryttere og seniorer som har vist potensiale i år og som kan bryte grenser ved målbevisst arbeide fram mot neste års sesong.

Skryt til landslagsledelsen

Johan Lundin er ydmyk angående sin rolle i årets suksess og framhever rytterne som nå går ut av komfortsonen, jobber veldig hardt og har bestemt seg. Han begrunner den gode bredden i resultatene i år med ryttere som ikke bare er fornøyd med å delta, men vil ha resultater. Dette i motsetning til tidligere år, hvor det kunne være en eller to ryttere som deltok internasjonalt.

Norsk J-landslag i EM (Foto: Privat)

Rytter og GUF representant Inger Bugge sier at landslagsledelsen har vært viktig for årets suksess for henne. Hans Bauer uttaler at han over flere år har utviklet et godt treningssystem sammen med Johan og Anne Persson (landslagsdressurtrener) og at dette systemet nå begynner å virke.

Anton Granhus er en av nestorene i norsk feltritt. Som tidligere rytter og leder av grenutvalget for feltritt, i dag leder av sikkerhetskomiteen i GUF og kommentator for Eurosport, har Granhus god kjennskap til norsk og internasjonal feltrittsport. Han er tydelig på at dette er beste sesong i manns minne;
– Det norske landslaget er på veldig god tur med opplegget som kjøres i dag. Det er tre viktige momenter; en landslagstrener som motiverer og som ikke minst tar med seg unge talenter ut av landet. Dernest at man har en struktur og plan for arbeidet med landslaget; og sist, men ikke minst, at man ikke bytter trenere hvert år. Johan Lundin har gjort en veldig god jobb, avslutter Anton til feltritt.com.

Svensker; Look til Norway!

Og kanskje morsomst av alt; feltritt toppnasjonen Sverige merker at noe skjer. Flere svenske topptrenere forundres over at - ´nordmennene tar nå snart premier i hvert eneste stevne her i Sverige´, mens leder for Sveriges YR/juniorer i EM, Janne Jønsson, i frustrasjon over svak deltakelse og dårlige svenske resultat i junior EM uttaler til ridsport.se;
- Vi är visserligen ett litet land men till och med Norge lyckas skramla ihop ett juniorlag!

Det hører også med til historien at mens den svenske landslagsledelsen bortforklarer dårlige resultater i junior EM med mannefall grunnet vanskelige våte og glatte forhold på terrengbanen, feiret Norges ryttere og landslagsledelse de beste individuelle terrengsresultatene noensinne med holdningen; regn og søle det kan vi; det kan ikke de andre…

:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no