FELTRITT
 :: Om Knøttecup
 :: Om Pay and Cross
 :: Protokoll Pay and Cross

INNGANGSBILLETTEN
 :: Grønt kort - hva og hvorfor?


 
FELTRITTBANER I NORGE
Feltrittbaner og treningsbaner for feltritt
 :: Konglungen Rideklubb, Asker
 :: Jæren Kjøre & Rideklubb
 :: Sør-Varanger Rideforening
 :: Skedsmo Rideklubb
 :: Øvre Vang Kjøre- og Rideklubb
 :: Nedre Setesdal Rideklubb
 :: Kongsvinger og Omegn Ridekl.
 :: Starum Hestesportsklubb
 :: De Norske Officerers Rideklub
 :: Steinseth Rideklubb, Asker
 :: Øvre Romerrike Rideklubb
 :: Linnesvollen, Drammen (DOR)
 :: Mossemarka, Moss Rideklubb
 :: Tromsø Ryttersportsklubb
 :: Tana Kjøre- og Rideklubb
 :: Ellingsrud Rytterklubb
 :: Bruråk Hestesportsklubb, Trondheim
 :: Stend og Midthordland Hestesportslag


 
FELTRITTBANER I SVERIGE OG DANMARK
 :: Sämsholm Ryttarförening
 :: Ribersborg, Malmø
 :: Bollnäs Ridsällskap
 :: Segersjö Fältrittklubb
 :: Trossnäs, Karlstad
 :: Föreningen Plönninge Rytterna
 :: Ljuslingsbacken, Sverige
 :: Startfälttävlan Södertälje Ridklubb
 :: Strömsholm
 :: Humlamaden Ryttarförening
 :: Kirkehavegaard, Danmark, Nordisk-Baltisk Mesterskap 2011

EKSEMPLER PÅ INTERNASJONALE FELTRITTBANER
 :: Thirlestane, Skottland
 :: Mitsubishi Motors Grassroots Championship 2010 og 2011, Badminton
 :: Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials 2010 og 2011
 :: Ponni EM Bishop Burton
 :: Ponnifeltritt i Pau - shettis/120
 :: Les Etoiles de Pau, CCI4*
 :: VM 2010, Kentucky Horse Park
 :: Terrenghindre fra California, USA

Cristina Dorati Bjerkåsholmen har ringt og etterlyst statuttene for lag-KM feltritt flere ganger. Nå er toget gått igjen, ett år etter at hun etterlyste statuttene for første gang.


Etterlyser lag-KM
Oppdatert: 01/12-2013
Tekst og foto: Mette Sattrup

- Hvorfor skal det ta så lang tid å godkjenne statuttene til KM Lag? undrer rytter og trener Cristina Dorati Bjerkåsholmen i Konglungen Rideklubb. Hun og hennes lagkamerater er skuffet over at de heller ikke i år får konkurrere som lag i kretsmesterskapet til Oslo og Akershus Rytterkrets. Statuttene er klare, men godkjenning mangler.

- Vi i feltrittmiljøet har alltid vært som en stor familie, vi ønsker hverandre vel. Men det å jobbe sammen i en klubb, mot et felles mål, det styrker samholdet i klubben. Vi er fire i klubben på det nivået som kreves i KM, og det er stort for en liten klubb! Det hadde vært så gøy med KM lag, sier Dorati til feltritt.com.

Feil på proppene

Dorati viser til preposisjonene for stevnet på Sørum Fritidsgård; Feltrittstevne med innlagt KM, Indivudellt og Lag, for hest og ponni.
- Supert, tenker vi, vi har et kjempelag! Vi stiller! Vi har jobbet oss fram til det ved å starte det som kreves. Men så går vi inn på 'proppene', og der står det noe helt annet. Det står fortsatt Innlagt KM Individuelt og Lag, men det står ingen klasse for KM, kun de vanlige klassene fra 60 til 90 cm. Jeg visste at det skulle gå i 80 cm, og ba en på laget sende meg lagoppsettet så kunne få meldt oss på. Da får jeg høre at hun hadde blitt informert om at det ikke blir lagkonkurranse fordi statuttene ikke er klare, sier Dorati.

Oppgitt over rotet ringer hun til koordinator i NRYF. Der får hun beskjed om at statuttene er klare, men ikke er sendt inn for godkjenning.
- Det ble et skikkelig ramaskrik. Dette er andre året vi ikke klarer å få til KM Lag! Hvorfor kunne ikke statuttene vært klare allerede for et år siden? Det er så leit! Jeg er sikker på at det er mange klubber som ville være med på dette, som har trent fram til det! Det er et hyggelig nivå hvor det er en del ryttere. Men nå er det nok for sent for å melde, folk har slått det fra seg. Det er surt, men vi får se fram til neste år, konkluderer Dorati.

Forbundet ser på saken

Sportssjef Nina Johnsen i Norges Rytterforbund forteller at det er kretsene som er ansvarlig for å lage statuetter til kretsmesterskap og å få dem sendt inn til TKr (Teknisk Komité reglement) for godkjenning innen mars.
- Holmsen i OARK har utarbeidet statuetter for individuell mesterskap og fått dem godkjent i TKr, men ikke lag, da de ikke har sett på det som noe behov før. Nå er det utarbeidet for lag, men den må til godkjenning i TKr. På grunn av knapp tid spørs det om det lar seg gjøre å få den klar til helgen, sier hun til feltritt.com.

Johsnen legger til at det er utarbeidet maler for kretsmesterskap i sprang og dressur;
- Da er det viktig at kretsene følger malen for å få stevneinvitasjonen godkjent. Jeg kommer til å si ifra til Mari Rasmussen som sitter med kretsene så dette blir informert om på Utviklingsforum og se hva vi kan gjøre for å hjelpe dem så dette ikke skjer igjen, avslutter sportssjefen.

:: Tilbake til forsiden...
0

 

 

 

 

 
Kjekt å kunne!
 :: Konkurransereglementene


 

 

 

 

 

    

webansvarlig: Mette Sattrup
www.equimedia.no


Ditt nettsted for hest
webmaster: stensborg consulting
www.stensborg.no